Kediler için üretilen Tırnak Kabı veya diğer adıyla Tırnak Koruyucu Kapaklar

Merhabalar,

Yıllardır kedilerle yaşayan ve birçok kedi sahiplendirmiş biri olarak kedilerle yaşamak isteyenlerin bir çoğundan duyduğum şeylerin başında şunlar geliyor;

1-Evdeki eşyalarımı, mobilyalarımı tırmalayarak zarar verir mi?
2-Tırnaklarıyla bana veya çocuklarıma zarar verir mi?

Evet kediler tırnaklarını törpülemeyi severler. Tırmalama düzenekleri, tırmalama tahtaları da tırnaklarını törpülemek için üretilmiş ürünlerdir. Fakat kediler bu faaliyetlerini tırnaklarını geçirebilecek eşya bulduklarında da dayanamazlar. Özellikle deri, yünlü sert örtüler, kartonlar, halılar veya buna benzer eşyalar üzerinde de bu törpüleme faaliyetlerini gerçekleştirirler.

Ayrıca çok sık olmasa da kediler tırnaklarını ayaklarınıza, kollarınıza, bacaklarınıza, sırtınıza da batırabilirler. Bir kedinin canını yakarsanız bu tırnak batırma hareketi ciddi derin yaralar açarak gerçekleşir. Fakat canını yakmadığınız sürece bu tırnak batırmalar aslında oyun oynama isteği ve sevgi belirtisidir, bu çizikler daha yüzeysel olur.

Ben kendi adıma Black Silver prensesimiz Patty ile tanışana kadar hiçbir kedimin tırnaklarından rahatsız olmadım ve ne eşyalar ne de ufak tırnak batırmaları beni rahatsız etmedi. Mecbur kalınmadıkça da bu ürünün kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Biz kullanmaya mecbur kaldık.

Öncelikle özetle Patty’i anlatmalıyım ki konuda daha anlaşılır ilerleyelim. Patty bebekliğinde 1,5 yaşlarında küçük bir çocuğun istemeden de olsa yaptığı zorbalıklara maruz kalarak anksiyete bozukluğu olan bir kedi. Çocuk Patty’nin kuyruğundan çekmiş, üzerine basmış, onu oldukça hırpalamış. Aile de Patty’i ayrı bir odaya kapatarak 6 aylık olana kadar bir şekilde durumu idare etmeye çalışmış. Fakat daha sonra çözüm bulamayınca sahiplendirmeye karar vermişler. Bu dönemde Patty’i biz sahiplendik. Önceleri vücudunda açılan yaraların mantar, uyuz vb. bir cilt rahatsızlığı olduğunu düşündük. Veterinerlerimiz de aynı şekilde düşünerek bazı tedaviler uyguladılar. Sonrasında da laboratuvar testleri sonucunda aslında bunun ne mantar ve de uyuz olduğunu öğrendik.

Patty’i daha detaylı izlemeye koyulunca stresli ve korkuları olan bir kedi olduğu için kendini çok sık yaladığını, arka patileriyle kendini kaşıyarak yaralar açtığını gördük. Hem yalayarak hem de tırnak darbeleriyle de bu yaraları hem büyütüyor hem de iyileşmesine engel oluyordu. Önce onu sakinleştirecek ve yaraları iyileştirecek bir kaç ürün kullandık. Yaraları küçükse de, azalsa da tamamen iyileşme sağlayamadık. Sonrasında webte dolaşırken bu kedi tırnak kapağı, kedi tırnak kabı, kedi tırnak koruyucu olarak tanıtılmış ürünlere rastladım. Önce iç piyasadan alıp denemek istedim fakat sonrasında iç piyasada 20 adet ürünün 40 tl, 50 tl gibi fiyatlara satıldığını, Yurt dışından ise 20 adedin 3 tl, 100 adedin ise 15 tl gibi fiyatlara satıldığını gördüm.

Siparişlerim elime ulaştığında tırnak boyutuyla aldığım kapak boyutunun uyumlu olup olmayacağını merak etmekteydim. Çünkü aynı ürün köpekler için de üretilmiş. Ürünün üzerinde “2,5 – 5 kg evcil hayvanlar için” notu vardı. Korktuğum başıma gelmedi ve Patty’nin hem ön patilerine hem de arka pati tırnaklarına tam oturdu. S beden olarak satılıyor. Tahminimce de büyük ırkları saymazsak tüm evcil kedilere uygun olacaktır. Xs beden 0,5 kg – 2,5 kg için, S beden 2,5 kg – 5 kg için, M beden 5 kg – 7,5 kg için, L beden 7,5 kg – 10 kg için, XL beden 10 kg – 15 kg için şeklinde sınıflandırılıyor.

Ürün yumuşak bir plastikten yapılmış ve tırnaklara geçirilebilecek bir yapıda. Ürünün yanında da hemen tutan ve çabuk kuruyan güçlü bir yapıştırıcı gönderiliyor. Ürünün iç kısmına yapıştırıcıyı uygulayıp tırnağa takıyorsunuz ve 10-20 sn içinde kapak tırnağa sağlam bir şekilde yapışıyor. Takma esnasında ellerinize yapıştırıcı bulaşırsa da ancak asetonla temizleyebilirsiniz.

Tabi bu ürünü takmak kolay fakat sökmek o kadar kolay değil. Sökmek için de uçtan, üstten ve alttan küçük kesiklerle parçayı açıp çıkarmanız gerekiyor. Bunu yaparken de çok dikkatli olmalısınız. En ufak hatanızda evcil dostunuzun tırnağındaki canlı bölgeye zarar verebilir, canını acıtabilir ve yara açılmasına sebep olabilirsiniz. Daha da kötüsü bu acı sonrasında bir daha kesinlikle tırnaklarına müdahale etmenize izin vermeyebilir.

Patty’nin hikayesindeki sonucu merak ediyorsanız eğer tırnak kapaklarını taktıktan sonra kendinde yeni yaralar açamadı, eski yaraları iyileşti, yaraları olan bölgeler yeniden tüylendi, artık daha mutlu. Tabi onun yaralı halini her gördüğümüzde üzülen bizler de şimdi daha mutluyuz.

Umarım ürünle ilgili merak edilen birçok detayı yazımda paylaşabilmişimdir. Ürünle ilgili aklınıza takılan sorularınız olursa bize sosyal medya hesaplarımızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

Youtube kanalımızda da konuyla ilgili bir video paylaştık. İncelemek isterseniz linki aşağıya bırakıyoruz.

 

Kedi Otelimiz hakkında bilgi edinmek için tıklayın…

Yeni yuvalarına gitmeye hazır müsait yavrularımızı incelemek için tıklayın…